search
top

Anni lääkärillä

surkeaihan okkeskitasoahyvämahtava (117 votes, average: 2.62 out of 5)
Loading...

Terveydenhoitaja oli ollut huolissaan vastikään takaisin Suomeen perheensä kanssa muuttaneen Annin terveydentilasta. Aikuusuuden kynnyksellä olevan Annin murrosiän kehitytyksestä ei ollut ulkomailla asumisen vuoksi järjestelmässä mitään tietoa ja terveydenhoitaja oli nähnyt hoikassa tytössä aliravitsemuken ja kehityshäiriön oireita. Anni oli passitettu verikokeisiin, sekä asiaan erikoistuneelle lääkärille. Anni oli tutkinut mietteliäänä ajanvarauspaperia:

“28.09. Klo 14.20
Lastenlääkäri: Arvo Puustiainen
Mikäli epäilette teillä olevan kuukautiset varattuna ajankohtana, pyydämme varaamaan uuden ajan”

Anni asteli reippaasti vastaanotolle ja odotti, kunnes arviolta kuusikymppinen tohtori kutstui häntä. Arvo vaikutti mukavalta, harmaalta ja hieman pönäkältä herralta. Aluksi lääkäri kävi lyhyesti läpi asioita, joista Anni oli jutellut terveydenhoitajan kanssa, sekä verikokeiden tulokset. Lääkäri päivitti potilasraporttia keskustelun lomassa:

Tutkittavan pituus 170 cm, paino 50 kg, lievästi alipainoinen. Oman kertoman mukaan ollut aina kevytrakenteinen.
Yleisilmeeltään reipas. Vastaa hyvin kysymyksiin, ei keskustele muuten. Saattaa olla jännittynyt. Kasvojen iho vaalea, jonkin verran pisamia. Hiukset pitkät ja vaaleat, näyttävät hieman kuivilta. Asunut 10 vuotta ulkomailla, lapsesta saakka kasvissyöjä, kuten koko perhe. Hemoglobiini alhainen, verikokeen tuloksissa ei muuten mainittavaa.”

Arvatenkin lääkäri kyseli myös asiaan kuuluvia nolostuttavia asioita:

“Tutkittavan kuukautiset alkaneet 16-vuotiaana. Kierto epäsäännöllinen noin 40 pv, vuotoa yhtenä päivänä. Ei ole käyttänyt hormonaalista ehkäisyä.”

Katsottuaan perusasiat läpi lääkäri selvitti, että ilmi tulleiden asioiden perusteella hän tulee tekemään fyysisen tarkastelun, jolla voidaan varmistaa ettei fyysisessä kehityksessä ole vakavampia häiriöitä. Tätä Anni oli osannut epäilläkin. Lääkäri pyysi riisumaan alusvaatteisilleen ja käymään seisomaan keskelle huonetta. Anu jätti päälleen rintaliiveinä toimineen pikkutopin sekä pikkuhousut. Lääkäri aloitti silmäilemällä tyttöä työpöytänsä takaa:

“Tutkittavan vartalo hoikka. Ryhti kohtalaisen hyvä. Jalat ryhdikkäät.”

Sitten lääkäri nousi tutkimaan Annia lähemmin. Hän tutki selän ja raajojen asentoa. Pyysi kumartumaan ja liikkumaan. Sen jälkeen lääkäri pyysi Annia riisumaan topin. Anni seisoi yläosattomissa lääkärin tarkastellessa häntä hieman etäänpää. Sitten hän astui lähemmäksi ja tarttui pikkuhousujen vyötärönauhaan laskien niitä hieman. Kokeiltuaan lantiota kevyesti lääkäri nosti pikkuhousut takaisin ylös.

“Tutkittavan tukielimissä ja raajoissa ei havaittavia vikoja. Luusto nähtävissä rintakehällä, lantiolla sekä osin kyljissä ja käsivarsilla.”

Lääkäri keskittyi seuraavaksi Annin rintoihin. Hän tutki niitä ensin tunnustelemalla rintakehää. Hän otti avukseen tussikynän, jolla piirsi haaleaa viivaa tunnustelemiinsa kohtiin. Pian Annin rintakehällä oli kaksi ympyrää sekä muutamia kaarevia viivoja niiden ympärillä.

“Tutkittavan rinnat matalat, kuppikoko ei mitattavissa. Rasvakudosta havaittavissa halkaisijaltaan noin kahdeksan senttimetrin alueella puolellaan. Oman kertoman mukaan ajoittain kipeät ja arat. Nänninpihat erottuvat, halkaisijaltaan noin kolme senttimetriä ja lievästi kohollaan. Nännit kehittyneet ja selvästi koholla nänninpihasta.”

Seuraavaksi Lääkäri ohjeisti riisumaan pikkuhousut ja asettumaan hoitopöydälle. Annin riisuessa he kävivät keskustelua tulevasta tutkimuksesta. Anni asettui alastomana hoitopöydälle selälleen. Lääkäri avasi kevyesti tytön jalkoja ja tarkasteli jälleen ensin hieman etäänpää.

“Tutkittava ensi kertaa gynekologisessa tutkimuksessa. Oman kertoman mukaan häpykarvoitusta alkanut näkyä 12-13 vuoden iässä. Häpykarvoitus vaalean ruskeaa, karva ohutta. Karvoitusta 3/4 häpykummun leveydeltä sekä ulommilla häpyhuulilla. Peräaukon ympärillä ja sisäreisissä vaaleaa ihokarvaa. Oman kertoman mukaan häpykarvoitusta ei ole poistettu lähiaikoina. Kainalokarvat poistettu, oman kertoman mukaan kainalokarvoituksen kasvu melko hidasta. Muualla kehossa ei karvoitusta.”

Anni asettui pöydällä hieman eteenpäin ja lääkäri asetti hänen kantapäänsä niille tarkoitettuihin tukiin. Nyt Anni oli häpy levittenynä lääkärin edessä tämän tutkiessa hänen sukuelimiä ulkopuolelta. Lääkäri kosketteli häpyhuulia ja vetäytyi sitten jalkovälistä. Hän kyseli samalla Annilta vaivaannuttavia kysymyksiä.

“Uloimmissa häpyhuulissa hieman punoitusta. Sisemmät häpyhuulet pienikokoiset, mutta kehittyneet normaalisti. Klitoris verrattaen pienikokoinen, mutta esillä ja kehittynyt. Oman kertoman mukaan häpyhuulissa ja klitoriksessa on tunto koskiessa.”

Lääkäri otti esille muutamia instrumenttejä ja puki käsiinsä siniset kumihansikkaat asettuen uudelleen Annin jalkojen väliin. Ensin hän liukasti sormensa ja työnsi sen hitaasti tytön vaginaan. Tunnusteltuaan hän vetäytyi ja vaihtoi hansikkaan. Lääkäri asetti pienen muovisen spekulan varovasti vaginaan. Samalla he keskustelivat vaginan tuntemuksista. Valolla hän tähysti sisään tytön pyhimpään. Tutkimuksen jälkeen lääkäri poisti spekulan ja pyyhki kimaltelevan liukuvoiteen tytön häpykarvoilta. Hän auttoi Annin jalat alas telineeltä ja antoi tälle kastetun paperin, jolla saattoi pyyhkiä tussin viivat rintakehältä.

“Tutkittava ollut yhdynnässä. Oman kertoman mukaan yhdynnässä käytetty usein liukuvoidetta. Sisäiset sukuelimet kehittyneet normaalisti.”

Annin pukeuduttua he kävivät lääkärin kanssa vielä loppukeskustelun. Anni kiitti ja poistui.

“Tutkittavalla ei rakenteellisia vikoja eikä häiriöitä. Pituuskasvu normaali. Määrätty rautatabletteja. Kuukautisten häiriöihin syynä alipaino sekä mahdollisesti perimä. Kehoitettu nostamaan varovasti painoa, ei tässä vaiheessa hormonihoitoa. Kuukautishäiriöiden jatkuessa tutkittava tarkemmin hedelmällisyyden turvaamiseksi.”

*********

Annin taustasta kerrottakoon, että hänen perheensä eli Keski-Euroopassa aatteellisessa yhteisössä. Yhteisön johtohahmo oli aloittanut seksisuhteen Annin kanssa tarkoituksena siittää lapsi yhteisöön. Mutta koska Anni ei ollut tullut raskaaksi, oli koko perhe joutunut hieman outoon valoon yhteisössä ja he olivat päättäneet muuttaa takaisin Suomeen.

3 kommenttia viestissä: “Anni lääkärillä”

  1. Ainavalmis says:

    Todella hyvä kirjoitus olisko jatkoa tuohon.

  2. ms says:

    Kiitos palautteesta. Kirjoitan yleensä hieman erilaisia tarinoita, enkä odottanutkaan että tästä kaikki pitäisi.

  3. DarkMatter says:

    Vau, hyvin kirjoitettu ja upea hieman erilainen tarina! Olisi voinut olla vielä hieman pidempi, joten toivottavasti kirjoitat vielä lisää.

Kommentoi

top