search
top

Tatuoijatar ja muita muistoja

surkeaihan okkeskitasoahyvämahtava (18 votes, average: 2.56 out of 5)
Loading...

Suurinta huviani tätä nykyä on esittää nukkuvaa. Rentoutan kaikki kasvojeni lihakset. Suu on hieman auki ja hengitys on syvä ja hidas. Huonetta siistivät ja potilaita möyhivät hoitajat eivät kiinnitä minuun mitään huomiota. Silloin kuulen mehukkaimmat jutut heidän typeristä pikku elämistään. Suurinta huvitusta minulle tuottaa se, että he puhuvat minusta jotakin. Joskus mieleni tekisi avata silmät ja huomauttaa jotakin terävää. Sillä he eivät tiedä, että tämän ryppyisen ja lysähtäneen ihmisruumiin sisällä on joskus palanut niin kiivas rovio, että jos he olisivat koskeneet minuun silloin, noilla steriililtä haisevilla muovihanskoillaan, ne olisivat syttyneet palamaan kuin soihtu.
Siinä ne kuiskivat ja sipisevät taas. Nautin sälekaihtimen raosta paistavan auringon lämmöstä, sillä minulla on nykyään lähes aina kylmä. ”Aatteles, tuoki Miina raukka täytti eilen sata vuotta. Ei sille ketään vieraita tullu siltikään!” sanoo toinen hoitajista. En muista hänen nimeään, enkä kyllä välitäkään muistaa sillä höristän korviani. Luulisi, että näin isoiksi levähtäneillä korvilla kuulisi hyvin mutta saan tehdä kaikkeni, että kuulen toisen hoitajan vastauksen. ”Nii, no kai toi on joku vanhapiika. Mieti onkoha se ikinä saanu kyytii?” ”Ai niiku vanha naine hunningolla?” , toinen vastaa. ”No just hyi!”. Tunnen heidän katseensa ihollani ja liikahdan hieman ja äännähdän muka unissani. Hoitajille tulee kiire ulos huoneesta ja kuulen heidän purskahtavan nauruun oven ulkopuolella. ”Vähältä piti” ne ajattelevat. Nojaa en kai itsekkään mitään ymmärtänyt tuollaisessa hupakon iässä!

Niin. Sata vuotta. Sata…Olen hirvittävän vanha. Mutta voi pojat ja miksi ei tytötkin, että olen elänyt. Tietäisivät vaan! Miellyttävä tokkura alkaa vallata kehoni ja mieleni. Pidän uudesta lääkeyhdistelmästäni. Se vie minut usein matkoille. Välillä kaikki on vain mielikuvitusta mutta usein myös todelliset tapahtumat elämäni varrelta valtaavat minut. Toisinaan tunnen, että saatan melkein haistaa jonkun tuoksun tai maistaa jonkun maun, vaikka en enää moneen vuoteen ole oikeastaan haistanut tai maistanut mitään. Kaikki on haalistunut, mutta joskus kaikki oli toisin! Jos nuo typerät tytöt tulevat kokemaan murto-osan siitä mitä minä olen kokenut, he voivat kutsua itseään seikkailijoiksi. ”Onkohan se ikinä saanu kyytii?” Vai kyytiä…synniksi sitä sanottiin minun aikanani! Kun vielä kerran sen nautinnon saisi kokea. Alan muistella kaikkia niitä ihania rakastajia joita minulla on elämäni aikana ollut. Viimeinen taisi olla aika tasan 20 vuotta sitten. No eihän se mitään akrobatiaa enää silloin ollut mutta muistan, että hänellä oli hellät ja uskaliaat kädet.

Lokin kirkaisu kantautuu raollaan olevasta ikkunasta ja tuo mieleeni meren. Ja oman merikapteenini Urhon, joka tietämättään palkkasi minut kansipojaksi, kun nousin ensimmäistä kertaa höyrylaivaan Kotkan satamassa vuonna 1933. Olin sitonut rintani tiivisti pellavakankaalla ja piilottanut kutrini lakin alle ja äkkiseltään menin ihan hyvin pojanklopista. Mutta eihän siinä kauaa mennyt, kun ensimmäinen perämies hoksasi, ettei minun peräni mikään pojan perä ollutkaan! Taisi hieman pettyä mutta huijaukseni paljastuttua laivamme kapteenille hän antoi niin ystävällisesti minun matkustaa hänen hytissään ja jakaa laivan isoimman sängyn hänen kanssaan. Oli surku erota ihanasta kapteenistani laivan saapuessa Ellingin saaren kautta New Yorkiin, mutta maailma kutsui minua. Lämmöllä olen häntä usein muistanut, ette usko mitä kaikkea merikapteeni saattaakaan oppia matkustaessaan eksoottisiin maihin…hän oli minulle innokas opettaja. Ja saatoinhan minäkin opettaa hänelle muutaman aitan heinissä oppimani asian!

Yhtäkkiä minun ei olekaan enää niin kylmä.

Haistatteko meren ja laivan konehuoneen palavan hiilen katkun? Lihaksikkaat konemiehet mustine keuhkoineen lappamassa hiiltä laivan ahnaaseen kitaan! Ja minä siemailemassa shampanjaa komentosillalla! Ensimmäinen oikea heilani oli myös ollut merimies. Hänen perässäänhän oikeastaan sainkin päähänpistoni laivaan pestautumisesta. Olimme jakaneet pienen ullakkohuoneen Kotkan sataman läheltä kahden upean ja myrskyisän vuoden ajan. Olin jo jonkin aikaa arvellut, että en ollut ainoa satama johon hän purjehti, mutta silti lähdin häntä etsimään, kun en ollut hänestä kuullut moneen kuukauteen. En enää koskaan löytänyt häntä maailman meriltä mutta hän oli opettanut minulle rakastelun lomassa kaiken minkä tiesi englannin kielestä. Omalla kielelläni osasin myös tehdä kaikenlaista ja niinpä onnistuin saamaan ensimmäisen työni ulkomailla savukkeen myyjänä eräässä laulukapakassa nimeltään Song bird´s gage. Siellä rakastuin ensimmäiseen muusikkooni, paikan pianistiin nimeltään Oakie. Hän oli musta kuin yö ja hänen sormensa juoksivat pianon mustilla ja valkoisilla koskettimilla ja myöhemmin myös meidän mustilla ja valkoisilla vartaloillamme. Jo silloin olin elänyt enemmän, kun toiset tulevat koskaan elämään.

Kuvitelkaahan pikku Miinaa astumassa New Yorkin kuuluisia ja kiihdyttäviä katuja pitkin! Mitä seikkailuja siellä koinkaan. Koin asioita joita en edes tiennyt olevan olemassa, kuten rakkauteni Wu Li:hin. Wu Li oli kiinalainen tatuoijatar New Yorkin kiinalaisessa korttelissa, jonne Oakien kanssa kerran menimme sillä kiinalaiset eivät välittäneet niin paljon jos näkivät mustan miehen ja valkoisen tytön kulkevan yhdessä. Wu Li oli lahjoistaan tunnettu merimiesten parissa, myöskin tatuointien teon suhteen. Hänen asiakaskuntansa oli pääosin hurjan näköistä mutta Wu:n neulan alla he vikisivät kuin pienet koiranpennut tai kehräsivät hänen kosketuksensa vaikutuksesta, kuten myöhemmin opin.
Oakie suostutteli minut erään paljon iloittelua sisältäneen illan päätteeksi tatuoimaan hänen nimensä pakaraani. Seikkailun haluisena tyttösenä suostuin. Wu:n liike oli erään kapakin kellarissa ja sen löysi vain se joka osasi etsiä ovesta lävistetyn sydämen ja ankkurin kuvaa. Wu oli mielestäni kuin kiinalainen keisarinna. Hänen piikkisuorat mustat hiuksensa oli kiedottu koristeellisella neulalla hänen päälaelleen ja hänen kauniit silmänsä oli rajattu mustilla viiruilla. Oakie kertoi Wu:lle kuulumisiaan ja jonkin heidän yhteisen tuttunsa hölmöilyistä. Wu kuunteli kohteliaasti nyökäten aina johonkin väliin mutta hänen silmänsä olivat kiinni minussa. Tunsin hänen katseensa povellani ja minusta tuntui kuin hän olisi saattanut pelkällä katseellaan pujottaa helmiäisnappini pois napinlävistä. En silloin ymmärtänyt koko asiasta yhtään mitään mutta se tulisi selviämään minulle vielä hyvinkin pian. Kun Oakie oli päässyt juttunsa loppuun, hän kertoi vierailumme syyn, tai ainakin sen syyn jonka takia luulin hänen tatuointipajaansa tulleeni. Wu:lla oli pehmeä matala ääni eikä lainkaan hassua kiinalaista aksenttia, kun hän pyysi minua riisumaan hameeni. Käännyin selin ja avasin kapean hameeni vetoketjun, kun kauhukseni tajusin, että olin lähtenyt juhlimaan ilman nimettömiä, koska ainoat silkkiseni olivat pesua odottamassa. Hetken epäröityäni kerroin heille asian laidan. Oakie naurahti ja tuumasi, että hän oli kyllä nähnyt kaiken useaankin kertaan ja että Wu:han oli nainen. Olinhan myös kertonut kuinka kotimaassani istuttiin saunassa vailla rihman kiertämää. Jotenkin tunsin oloni hirvittävän ujoksi, kun paljastin heille paljaan peppuni. Jätin kuitenkin sukkanauhaliivin ja sukat jalkaan. Wu ohjasi minut, hymyillen hypnoottisia vinoja silmiään myöten, suurelle punaisen peitteen verhoamalle sängylle. Kramofonista kuului Oakien rakastama jazz kappale mönkään menneestä rakkaudesta. Minua jännitti kovasti miltä neulan aiheuttama kipu tuntuisi. Wu sanoi, että hän voitelisi tatuoitavan alueen rauhoittavalla balsamilla. Hän kehotti minua sulkemaan silmäni sillä se auttaisi minua rentoutumaan ja helpottaisi siten hänen työtään. Oakie oli istunut pääni viereen sängylle ja otti minua kädestä kiinni. Suljin silmät ja rentouduin mikä olikin nauttimani whiskyn seurauksena melko helppoa. Hätkähdin hieman, kun Wu asetti kätensä alaselälleni ja alkoi pyörivin liikkein levittää jotakin viileää, heikosti ruusuntuoksuista ainetta pakaralleni. Hetken päästä rentouduin taas vaikka hämmennyinkin, kun hän alkoi hieroa myös toista pakaraani. Oloni oli kuitenkin niin mukava, että pidin edelleen silmäni kiinni, kun Wu otti toisenkin käden käyttöön. Hänen sirot kätensä liikkuivat pakaroillani liukuen välillä reisieni sisäpinnalle ja sukkanauhaliivini nauhan alle. Tunsin, että hänen sormensa tarttuivat päättäväisesti sukkanauhaliivieni hakasiin ja hän avasi sen. Wu alko hitaasi vetää pitkiä sukkiani sukkanauhaliivin mukana alas nilkkoihini. Kun sukat olivat kokonaan pois jaloistani, raotin silmiäni ja katsoin Oakiehin. Hän vain hymyili minulle ja nyökkäsi tuskin huomattavasti. Suljin silmäni uudestaan ja arvelin, että Wu ei vain halunnut, että kalliit ja ainoat silkkisukkani menevät musteesta pilalle. Kovin ystävällistä! Wu:n kädet liukuivat nyt pakaroiltani puseron alle ja taas pepun yli reisien sisäpuolelle. Yhtäkkiä tunsin hänen huulensa kevyen kosketuksen reidelläni.
– Tämä auttaa sinua rentoutumaan ja silloin toimitus ei ole niin kivulias. Kuulin Wu:n sanovan hämärässä. No mitäpä minä tiedän tatuoimisen saloista, minä ajattelin. Kiinattaren kieli alkoi piirtää kuvioita ihooni, kenties hakien tuntumaa tatuoinnin paikalle. Hän työnsi paitaani ylöspäin ja kuljetti huuliaan selälläni. En voinut sille mitään, että päästin pienen voihkaisun. Hieman nolona avasin silmäni ja katsoin taas Oakieen. Hänen kasvonsa olivat jännittyneet ja näin hänen silmissään hyvin tutun katseen, jonka olin nähnyt usein kiihkeinä yhteisinä hetkinämme. Hänen kättäni pitelevä kätensä oli hikinen ja sen puristus oli huomaamattani tiukentunut. Oakie kumartui suutelemaan ohimoani. Sitten hän käänsi minut vahvoilla käsillään hellästi selälleen ja alkoi aukomaan puseroni nappeja. Samaan aikaan Wu jatkoi reisieni suutelemista ja hyväilyä. Tunsin kuuman ja sykkivän tunteen leviävän jalkojeni väliin. Kun Oakie oli saanut puseroni napit auki, hän ujutti kätensä selkäni alle. Nousin avuliaasti hieman, jotta hän sai puseroni ja liivini pois. Siinä minä makasin täysin alastomana hämärässä silkkilyhdyin koristetussa huoneessa sängyllä, jonka päädyssä seisoi upea kiinalaisen korttelin keisarinna. Keisarinna, joka oli juuri antanut värikkään kirjaillun kaapunsa valahtaa lattialle silmieni ulottumattomiin. Kaavun alta paljastui hoikka ja siron jäntevä mielikuvituksekkaiden tatuointien koristama vartalo. Molempia kylkiä pitkin kiemurteli värikäs ärhäkkään näköinen lohikäärme. Wu toi mieleeni vaanivan kissan. Pehmein askelin hän asteli sängylle. Taas hän liikutteli käsiään taitavasti sääriäni ja reisiäni pitkin yhä ylöspäin, kunnes yksi sormi sukelsi jalkojeni väliin ja upposi helposti kosteaan lämpööni. Toinen sormi liittyi joukkoon ja huokaisten käänsin päätäni ja näin Oakien sängyn vierellä. Oakie näytti hengittävän raskaasti ja hänen tynnyrimäinen rintansa kohoili, kun hän avasi oman paitansa nappeja katsellen minua ja Wu:ta tiiviisti. Samanaikaisesti tunsin kuinka Wu työnsi jalkani koukkuun ja levälleen. Sitten tapahtui jotakin sellaista mistä olin vain kuullut joitakin huhuja tai vihjauksia. Ja muistattehan, että nyt elettiin vasta vuotta 1934. Wu painoin päänsä jalkojeni väliin ja alkoi nuolla sitä pientä nappulaa, joka meillä naisilla tuolla alhaalla on. Ensimmäiset kosketukset olivat tutkivia ja kevyitä, sitten hän nuolaisi koko kielellään ja upotti samalla kaksi sormeaan sisälleni. Äännähdin taas tahattomasti. En ollut koskaan kokenut mitään tällaista vaikka en kokematon likka ollutkaan. Oakie oli laskeutunut viereeni ja huomasin, että hän oli myös vapautunut housuistaan. Hänen tumma elimensä, jota hän väitti vähintään New Yorkin suurimmaksi, seisoi kivikovana vartaloani vasten. Oakie suuteli minua suulle ja tunsin hetken menettäväni tajuntani, kun kaksi kieltä liikkui kehoni eri päissä. Tartuin Oakien miehuuteen kiinni mutta en juurikaan pystynyt hyväilemään sitä, sillä niin kova oli oma kiihkoni, kun Wu työskenteli jalkovälissäni. Hänen tahtinsa oli kiihtynyt ja välillä hän painoi hellästi hampaillaan tai teki pieniä toistuvia imaisuja. Oakie suukotteli rintojani samassa rytmissä Wu:n kanssa. Välillä hänen kätensä hakeutui Wu:n hiuksiin, kietoutui niihin ja liikkui Wu:n pään tahdissa. Yritin kuljetella kättäni puolimakuullaan olevan miehen elimellä mutta käteni herposi, kun koko kehoni räjähti kuin kiinalaisten juhlien raketit ja suustani pääsi tukahtunut huudahdus. Koko kehoni vääntyi ja vavahteli ja Wu painoi vielä tiukasti kätensä hävylleni. Kun vartaloni oli hieman rauhoittunut. Kuljetteli Wu huulensa vatsaani ja rintojani pitkin kaulalleni. Hän suuteli kaulaani ja puri kevyesti korvanlehteäni. Sitten hän suuteli minua suulle ja minä vastasin siihen kiitollisena juuri saamastani kohtelusta. Oakie hyväili Wu:n selkää ja pakaroita kunnes Wu siirtyi pois päältäni ja nousi sängylle istumaan polvilleen. Minäkin nousin ja Oakie asettui väliimme selälleen. Wu kumartui jälleen hänen ylitsensä suutelemaan minua ja Oakien käden löysivät yhden kiinalaisen ja yhden suomalaisen rinnan käteensä. Hänen sormensa kiertyivät ihanan kipeästi ja vaativasti nänniemme ympärille. Kumarruimme molemmat suutelemaan vuorollamme Oakieta ja Wu:n käsi hakeutui miehen kalun ympärille ja alkoi liikutella sen nahkaa edes takaisin. Mieleeni nousi äkkiä eräs kaukainen muisto tempusta, jota en sittemmin ollut kokeillut. Siirryin hieman ja livutin kättäni kohti O:n alavatsaa. Katsahdin Wu:hun joka ymmärsi ja siirsi kätensä koskettelemaan Oakien rintakehää. Kuljetin kättäni edestakaisin pyöräytellen peukaloani hänen kalunsa liukkaalla päällä. Se tuntui niin ihanan kovalta ja varmalta. Olisin halunnut nähdä Oakien kasvot, kun yhtäkkiä kumarruin ja otin hänen elimensä pään suuhuni. En muistanutkaan miten ihanaa se oli! Annoin kieleni pyöriä hitain liikkein ja lipsua kärjen reunaman ylitse. Miehiset muodot tuntuivat juuri sopivilta suuhuni. Käteni avusti alempaa varrella. Oakien käsi oli siirtyny hiuksiini ja hän painoi vaativasti päätäni alaspäin. Tein parhaani ja otin hänet syvemmälle suuhuni ja hänen otteensa hiuksissani kiristyi. Sivusilmälläni näin, että Wu kosketteli avoimesti itseään katsellen minua. Hänen toinen kätensä hyväili hajamieliseti Oakien rintaa mutta tiesin, että hän oli oikeastaan kiinnostuneempi minun tekemisistäni. Vieläkin innostuneempana jatkoin kieleni tanssittamista. Oakie huokaili onnellisena ja yllättyi hieman kun Wu asettui hajareisin hänen kasvojensa ylle. Tilanne näytti olevan Oakielle uusi mutta hän oli sentään etevänä pianistina nopea oppimaan. Hölläsin hieman otettani ja Oakien kädet siirtyivät Wu:n iholle, kun hän veti Wu:n naiseuden kiinni huuliinsa ja alkoi nuolla ja imeä. Näky oli minulle niin uusi ja ihmeellinen, että unohdin hetkeksi omat puhani ja käteni hakeutui jo valmiiksi hyvin märkään vakooni. Wu katseli puuhiani nautinnollisen raukeana hänen kehonsa jännittyessä hetkittäin. Sitten muistin ettei saa olla itsekäs ja asetuin hajareisin Oakien päälle ja ohjasin hänen kalunsa sisääni. Oakien ähkäisi hämmästyneenä mutta jatkoi kuitenkin kielityötään sillä tunsimme kaikki, että Wu:n kiinalainen uusivuosi oli lähellä. Laitoin käteni hänen pienille kimmoisille rinnoillee ja hyväilin niitä istuen hajareisin O:n päällä. Se oli Wu:lle liikaa ja Oakien sai käyttää käsivoimiaan, kun Wu kouristeli hänen kasvojensa yllä. Wu kierähti kissamaisesti sängylle makaamaan ja maattuaan hetken selälleen hän kääntyi kyljelleen ja käänsi taas tumman katseensa minuun. Aloin keinutella itseäni Oakie sisälläni. Asento oli hieman epämukava, koska Oakien oli niin iso. Oakie ja Wu katselivat molemmat ratsastusnäytöstäni mutta Oakie oli kiivas mies ja halusi nyt todella osansa. Yhtäkkiä hän nosti ylävartalonsa yhden käden varaan ja kieppasi minut toisella kädellään selälleen. Nostin nopeasti jalkani hänen olkapäitään vasten. Hetken hän jaksoi kiusoitella minua ja piti kalunsa päätä juuri ja juuri sisälläni. Vetäen sen taaksepäin niin, että se liuskahti ulos ja sitten hän työnsi sen taas sisään. Lopulta Oakie ei enää itsekkään kestänyt kiusoitteluaan ja kun kuiskasin hänelle suomeksi, että haluan hänet sisälleni ja äkkiä, ei viesti jäänyt hänelle epäselväksi. Oakien naama vääntyi hurjaan irveeseen, kun hän alkoi paukuttaa itseään minua vasten. Koko sänky heilui ja kuulin Wu:n nauravan jossakin oikeallani. Käteni löysivät yllättäen lähelle tulleen sängyn päädyn ja tarrautuivat siihen kiinni. En pystynyt muuta kuin huohottamaan ja tunsin, että kuulin etäisten viidakkorumpujen kuminan rytmikkäässä kohtaamisessamme. Kohta Oakie heilautti minut kontilleni ja otti minut takaapäin. Hänen kätensä pitivät tiukasti kiinni pakaroistani, kun hän veteli minua itseään vasten. Silloin koin taas räjähdyksen ja en osannut muuta kuin huutaa suoraa huutoa. Ääneni aiheutti ketjureaktion ja pian Oakie kaartui selkääni vasten ja puri hampaansa kipeäsi hartiaani. Rysähdimme hikiseksi läjäksi sängylle. Oakie veti minut toiseen ja Wu:n toiseen kainoloonsa ja me kaikki purskahdimme raikuvaan nauruun. Jälkeenpäin, kun makasin pää Wu:n ja jalat Oakien sylissä sohvalla poltellen savukkeita, kysyin, että koskas se tatuointi tehdään, kun on tämä rentoutus hoidettu alta pois.

Nostan suonien ja ryppyjen ja ties minkä maksaläiskän peitossa olevaa kättäni ja kurkkaan yöhousujeni resorin alle. Siellä haalistuneena ja ryppyjen peitossa on heikosti luettavissa kaksi sanaa: Oakie ja Wu.

Sittemmin tiemme erosivat mutta en koskaan unohda noita kahta hienoa taiteilijaa.
Oli kuitenkin aika, kun tämä tyttö ei paljon muusta tiennyt, kun lehmien hajusta ja lipeän pistävästä poltteesta pyykkituvalla. Synnyin pieneen surkeaan torppaan yhdeksänneksi tytöksi. Minulla oli myös kaksi veljeä ja neljä nurmilinnuiksi mennyttä sisarusta. Myöhemmin, kun ajattelen sisarusmäärääni niin en niin ihmettele mistä olen viettini perinyt.. Siitä tuleekin mieleeni eräs elokuinen yö, kun kohtasin ensimmäistä kertaa ruumiin nautinnon talomme pihassa sijaitsevan navetan ylisillä. Mutta nyt tunnen unen valtaavan mieleni…

Kommentoi

top